Talent voor woorden, passie voor talen

Blogarchief 2015

Hier vindt u de in 2015 door mij geschreven blogs - veel leesplezier!

April 2015

Photo by Wijnand van Poortvliet on Unsplash

Passie voor (im)perfectie

Een verhaal over spijt, verlangen en… de volmaakte schelp

Spijt – dat zeggen filosofen en andere slimme mensen – is iets wat je niet moet hebben in je leven. En dan specifiek spijt over iets wat je niet hebt gedaan.

En toch heb ik spijt, spijt over iets dat bij alle problemen die deze wereld rijk is, in het niet valt maar mij nog steeds dwars zit.

Vorig jaar september was ik een paar dagen uitwaaien op een Waddeneiland. Daar liep ik op mijn laatste vakantiedag op het strand. Had al een lange strandwandeling achter de rug en nog een heel stuk voor me voordat ik weer terug zou zijn bij mijn startpunt.

Ik had al een hele plastictas vol schelpen, daar ben ik namelijk gek op – en had net besloten er nu mee te stoppen en snel verder te lopen want ik was al best moe, mede dankzij de harde wind.

En toen zag ik ‘m ineens – de volmaakte schelp, klein maar fijn, met een prachtig kleurverloop van wit over goudgeel naar donkergrijs. En toen – was ik erlangs heen en sjokte ik gewoon  verder. Hoe kon dit gebeuren? Waarom stopte ik niet, boog voorover en pakte die volmaakte schelp? Nog steeds vraag ik mij dit af. Was het alleen maar vermoeidheid of toch iets anders?

Nog steeds heb ik spijt dat ik de schelp niet heb opgeraapt en nog steeds verlang ik ernaar maar… als ik hem had meegenomen, had ik dan misschien gezien dat hij toch niet zo volmaakt was als ik eerst had gedacht?

Om dit korte verhaal net zo filosofisch te beëindigen als ik het was begonnen: is niet elke schelp volmaakt, precies zoals hij is?

 

Wat heeft dit verhaal met WoordenTalent te maken, vraagt u? Bedankt voor het meedenken – het gaat hier – los van spijt en verlangen – om de vraag of volmaaktheid wel zo aantrekkelijk is.

Wat zet u meer aan het denken? Een volmaakte tekst die lekker loopt en als vanzelf leest, precies de juiste lengte heeft en precies de juiste hoeveelheid informatie geeft? Of een tekst met wat scherpe kantjes, hier en daar een zinsnede die, net als menige schelp, een stukje lijkt te missen en die net iets te abrupt eindigt? Want wat doet een dergelijke tekst? Die roept - daar was-ie weer – verlangen naar meer op.

U snapt het al, ik houd wel van een beetje imperfectie en onvolmaaktheid, bij teksten net zoals bij mensen.

Always leave them wanting more – en daarom zal ik u hier en nu het geheim verklappen van de eeuwige jeugd, hiervoor hoeft u alleen maar

Tot mijn volgende blog wens ik u dagen vol kleur en fantasie.

Mocht u een tekst nodig hebben die het verlangen naar uw product of dienst wekt, denk dan aan mij J.

Gaby

P.S.: in mijn vorige blog had ik u beloofd deze keer meer erover te vertellen hoe mijn teksten tot stand komen maar het verlangen mijn verhaal over de volmaakte schelp te schrijven was groter. Maar volgende maand gaat het echt gebeuren, dan ga ik het hebben over ‘passie voor passie’ – kom dus eind mei beslist terug!

 

Maart 2015

Passie voor verhalen

Woord voor woord uw verhaal – hoe ik aan deze pay-off ben gekomen heb ik u in mijn eerste blog verteld (in mijn blogarchief vindt u een link naar deze blog als u hem gemist heeft of nog een keer wilt lezen). Dit is, zeg maar, mijn zakelijk motto.

Privé heb ik er ook één: lees alles wat je in de ‘vingers’ komt – aan de ene kant om informatie te verzamelen en kennis te vergroten – maar de andere kant is waar ik het deze keer over wil hebben en waarin mijn passie schuilt: verhalen.

Deze passie wil ik graag met u delen (waar het hart vol van is…).

Als kind verslond ik al het ene na het andere boek. Het was zelfs zo erg dat ik op het gymnasium binnen een mum van tijd de bibliotheek van de onderbouw helemaal uit had en in de pauzes maar bij die van de bovenbouw ging helpen om verder te kunnen lezen en – u raadt het al – ook die bibliotheek had al snel geen geheimen meer voor mij.

Thuis heb ik een enorme boekenkast die natuurlijk allang veel te klein is geworden waardoor overal in huis stapels boeken liggen. Sinds mijn laatste verhuizing ben ik in het bezit van een extra kamer die ik tot mijn privébibliotheek heb omgetoverd (van kinds af aan een droom van mij) en ook deze ruimte begint inmiddels vol te raken. Straks zal ik moeten kiezen tussen stoppen met boeken kopen of naar een groter huis verhuizen – welke zal het volgens u worden?

En voor u zegt ‘maar beste Gaby, ooit van e-books gehoord?’ vertel ik u meteen dat die weliswaar reuze handig zijn maar niet dezelfde passie in mij wakker kunnen maken als de boeken van ‘vlees en bloed’ oftewel van papier en inkt, met hun vage maar onmiskenbare geur van hout die je zo lekker kunt opsnuiven als je de bladzijdes door je vingers laat glijden (het eventueel aanwezige stof voorlief nemend). Voor mij dus alleen in geval van nood moderne technologie als het om lezen gaat.

Maar mijn passie blijft niet beperkt tot lezen, nog veel meer leef ik deze uit bij het schrijven – in gepaste vorm giet ik deze passie in uw teksten, commercieel of creatief, en met hetzelfde hart dat er zo vol van is stort ik me op elk onderwerp waarover ik van u mag schrijven.

In mijn volgende blog zal ik u meer erover vertellen hoe mijn teksten tot stand komen. Iedere schrijver heeft zo zijn of haar eigen manier of zelfs ritueel; ik dus ook en nee, ik denk niet dat u het kunt raden… Mocht u een poging willen wagen, vertel mij dan per mail of via het contactformulier hoe ik het volgens u doe – als iemand het daadwerkelijk goed heeft zal ik een passende prijs bedenken.

Deze zal even kleurrijk en fantasievol zijn als de dagen die ik u toewens tot mijn volgende blog - tot lezens hier op deze plek.

Gaby

 

Februari 2015

Woord voor woord uw verhaal!

Dit is de pay-off van mijn gloednieuwe site. Een site voor u, mijn (potentiële) klanten, iedereen die geïnteresseerd is in wat ik doe of gewoon via allerlei links bij mijn blog terechtkomt, hopelijk blijft hangen en wat ik te vertellen heb zo leuk vindt dat hij of zij besluit om regelmatig even ‘langs te komen’.

Ik zou u nu kunnen vertellen wat ik allemaal heb beleefd sinds ik vier maanden geleden voor mezelf ben begonnen (in een notendop: heel veel!) maar het gaat hier niet om mij maar om u en hoe ik u van dienst kan zijn. Dit was trouwens de eerste versie van mijn pay-off – woord voor woord tot uw dienst! Helemaal waar, hoor, maar toch miste iets. Gelukkig heb ik creatieve mensen om me heen die begaan zijn met mijn wel en wee en met wie ik bij tijd en wijle kan sparren.

En toen, al sparrende, gebeurde het, de nieuwe pay-off werd geboren… perfect in zijn eenvoud en toch zo veelzeggend. Deze vijf woorden geven precies weer wat ik voor u wil doen: ik wil uw verhaal vertellen! Het maakt niet uit of u mij inhuurt om een tekst te schrijven of te vertalen of mij vraagt om een verhaal voor u te verzinnen – het gaat om u en om uw wensen die ik voor u in de juiste woorden wil gieten.

Een nobel streven (toch?) maar schrijven is ook echt mijn lust en mijn leven. Samen met deze passie en mijn talenknobbel sta ik aan het begin van iets moois en hoop dat u mij wilt begeleiden op mijn avontuur als zzp’er. Vanaf nu ben ik uw dienstverlenende schrijver, of schrijvende dienstverlener, die uw leven niet alleen makkelijker maar ook kleurrijker en fantasievoller wil maken. En om er nog een schepje nobel streven bovenop te doen: uw succes is mijn succes!

Het zou prachtig zijn als mijn blog geen eenzijdige schrijfoefening van mijn kant zou zijn en blijven maar als u mij zou vertellen wat u ervan vindt en wat u hier op deze plek graag zou willen lezen. Want het zijn uw reacties die mij de energie geven die ik nodig heb om mijn beste werk voor u te doen – en zo is het kringetje weer rond.

Tot mijn volgende blog wens ik u dagen vol kleur en fantasie (laat me s.v.p. weten als ik hierin iets voor u kan betekenen),

Gaby

 

Bel of mail voor

meer informatie

T: 06 21 22 23 14
E: info@woordentalent.com