Talent voor woorden, passie voor talen

Mijn meest recente blogpost

Door de coronacrisis en ons maar langzaam ontluikende nieuwe normaal zag ik mijn kans schoon even een time-out te nemen (en welverdiend, vond ik). Nu het gewone leven in zijn nieuwe vorm uiteindelijk weer is begonnen, zullen de blogposts ook weer maandelijks verschijnen.

Photo by Product School on Unsplash

 

Mei/juni 2020 © Gaby van Halteren

Gesture Networking: juist nu

Een gewaagde foto in deze vreemde, beangstigende tijd maar een ook onderwerp dat juist nu, in deze periode van social distancing, belangrijker is dan ooit. Gesture networking werkt namelijk ook op afstand.

De meest simpele vorm: kerstkaart

Een eenvoudiger voorbeeld van gesture networking bestaat er niet: je stuurt vrienden, kennissen of zakelijke relaties met Kerst een kaartje. Om iets van je te laten 'horen' of je relaties te bedanken voor hun business, hun advies of hun aandacht voor jou en jouw zaak. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer zo vaak als vroeger en dat is jammer, het is een mooi contactmoment, ook al is het eenzijdig. Het hoeft niet eens per post, als dat je ervan weerhoudt, ook een e-mail is een leuke geste.

Pay it forward!

Een ander voorbeeld, dat iets tijdsintensiever is maar wel voor een goed gevoel zorgt EN iemand helpt: doe iets voor een ander en vraag er niets voor. In zakelijke context kan dit advies voor noppes zijn of het schrijven van een gratis blogpost voor iemand die er zelf niets van bakt – mogelijkheden te over als je er even over nadenkt.

Moet ik mijn kennis dan gratis weggeven?

Niet overal en niet altijd maar ja, als iemand hulp nodig heeft, waarom diegene dan niet helpen zonder er iets mee te verdienen? Ooit heeft iemand dit vast wel voor jou gedaan – en zo niet, dan nog is 'paying it forward' altijd een dankbare actie. Je hebt het vast al eens eerder gehoord: mensen onthouden niet wat je voor ze hebt gedaan of hoe je het hebt gedaan maar ze onthouden altijd hoe ze zich daardoor hebben gevoeld. Als dat goed is, is dat prachtig. En gesture networking.

 

De blog 'Gesture Networking: juist nu' verscheen voor het eerst op woordentalent.com.

 

 

 

 

 

Bel of mail voor

meer informatie

T: 06 21 22 23 14
E: info@woordentalent.com