Talent voor woorden, passie voor talen

Voorbeeld Corporate Storytelling

Hieronder leest u een voorbeeldtekst over de 'geboorte' van mijn eigen bedrijf. 

 

“Na al die jaren heb ik het eindelijk aangedurfd mijn passie te volgen.” 

En deze passie wil ik overbrengen aan iedereen die ik ontmoet, laten horen, zien en voelen wat deze passie inhoudt en wat dit hartstochtelijke gevoel met en voor je kan doen.

Maar laten we bij het begin beginnen: na mijn examen van school heb ik een studie bedrijfseconomie gevolgd omdat die mij, volgens mijn ouders, het meest zou opleveren – maar het is nooit mijn passie geweest. Dat was van begin af aan alles wat met woorden, talen en verhalen te maken had.

Door allerlei omstandigheden kwam het er niet van dat ik me daadwerkelijk met mijn passie kon bezighouden en er geld mee kon verdienen – en geld verdienen is in het leven toch redelijk essentieel.

Voor mijn vorige werkgevers heb ik als (directie-)secretaresse, management en marketing assistente, als office en account manager gewerkt. Ik bleek namelijk een hele goede ondersteuner en tegelijk sparringpartner op niveau te zijn (kwam mijn studie toch nog van pas…).

Bij mijn laatste werkgever was ik projectcoördinator met een ‘vleugje’ management assistente erbij.  Het is een internationaal bedrijf en ik was dagelijks met vreemde talen bezig, met name Duits. Aan de ene kant leuk, aan de andere kant besefte ik daardoor steeds meer dat ik het liefst de projectcoördinatie achterwege wilde laten en alleen maar met vertalen en tekstschrijven bezig wilde zijn.

Lang heb ik niets met dit besef gedaan, het ging prima, het werk was best leuk en ik had fijne collega’s. Maar toen werd alles ineens anders, en wel met een donderslag bij volledig heldere hemel.

De directie van mijn bedrijf deelde ons werknemers tijdens een speciale bijeenkomst mee dat wij over een maand of acht met kantoor en al van Groningen naar Zwolle zouden verhuizen. De stilte die na deze mededeling viel was oorverdovend…

Als je weet dat mijn woonplaats Finsterwolde is, een kleine plaats boven Winschoten, vlakbij de Duitse grens, heb je misschien een idee wat deze verhuizing voor mij inhoudt. Zo niet, zal ik je niet met details vermoeien maar simpelweg vertellen dat zowel weg als reistijd meer dan verdubbelen.

De eerste dagen nadat de mededeling was ingedaald was ons hele kantoor in rep en roer. Ook ik voelde de druk van de boven mijn hoofd hangende donkere wolk. Ik zal je de details van al mijn wilde gedachten, niet realistische oplossingen en af en toe pure wanhoop besparen. Want uiteindelijk begon een plan steeds vastere vormen aan te nemen: ik ga voor mezelf beginnen! Ik ga werk doen dat mij op het lijf is geschreven! Ik ga eindelijk mijn passie volgen!

Wat eng! Wat ontzettend eng – griezelig bijna! Durf ik dit aan? Moet ik echt doorzetten? Ja – ja op alles, dat was het enige antwoord dat ik wilde accepteren, hoezeer ik ook twijfelde.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, ben voor de computer gaan zitten en heb mijn toekomst uitgestippeld. Hoofdingrediënt van deze toekomst: passie! Als ik deze passie maar kon overbrengen – mijn liefde voor het geschreven woord in al zijn vormen – dan, daar was ik van overtuigd, zou het helemaal goed komen.

Bel of mail voor

meer informatie

T: 06 21 22 23 14
E: info@woordentalent.com