Talent voor woorden, passie voor talen

Nieuws

21 september 2019

Een nieuwe variant van 'een mondje over de grens spreken': in San Francisco vind je een groep van niet-Nederlanders die bij elkaar komen om Nederlands te praten. Lees hier het hele verhaal.

 

5 september 2019

De Week van het Nederlands komt er weer aan! Het programma van de week van 5 t/m 12 oktober vindt u hier.

 

31 augustus 2019

Een mooie actie van de Belgen die ik van harte steun: de petitie 'voteforbelgianfries.be' is al bijna 20.000 keer getekend. Heel terecht willen de Belgen de term French fries veranderen in Belgian fries - ere wie ere toekomt. Make Belgina fries great again! Lees er hier en hier meer over.

 

19 augustus 2019

Regels zijn er om gevolgd te worden. Als we in onze samenleving geen regels hadden was het een chaos. Maar wat als deze regels achterhaald zijn of gewoon willekeurig? Op taalgebied zijn er een aantal van deze regels te vinden - en ja, ik schrijf zijn, niet is, dat is er namelijk één van. Lees er hier meer over.

 

8 augustus 2019

Op Frankwatching.com is een interessante blog te vinden met de titel 5 online trends die zichtbaar worden in de vertaalmarkt. Ook voor vertalers is het belangrijk om de ontwikkelingen rond AI op de voet te volgen. Dit is een van de vijf trends maar naar mijn mening de belangrijkste. Lees de hele blog hier.

 

7 augustus 2019

Een interessant onderzoek over het gebruik van wachtwoorden in Nederland, België en Duitsland is hier te vinden. Het schijnt dat er ook nog steeds mensen zijn die 123456 als wachtwoord gebruiken ...

 

5 augustus 2019

Je moedertaal is de eerste taal die je leert en de laatste die je vergeet. Hoog tijd je moedertaal eens in het zonnetje te zetten. Op 5 oktober a.s. vindt in het Beatrix Theater in Utrecht het congres 'Moedertaal - de taal van je leven' plaats, georganiseerd door Genootschap Onze Taal. Meer informatie en het programma vindt u hier.

 

17 juni 2019

Spreekt u Aasters, Schiermonnikoogs of Hielpes? Het zijn sinds kort zelfstandige talen die op Terschelling, Schiermonnikoog en in Hindeloopen worden gesproken. Lees hier hoe deze talen werden behouden en welke nieuwe internationale talen er binnenkort bijkomen. 

 

14 maart 2019

Hoe goede bedoelingen helemaal de verkeerde kant uit kunnen gaan: bekijk hier de Nederlandse folder van een Duitse supermarktketen - een prachtig en onbetaalbaar pleidooi voor het inhuren van een professionele proeflezer!

 

21 februari 2019

Vandaag is het Internationale Moedertaaldag! Vier dus je moedertaal maar sta ook stil bij mijn vorig, iets minder vrolijk bericht hieronder.

 

17 december 2018

Persbericht van de UvA: Een overzichtsstudie van taalkundigen luidt de noodklok: Meer dan helft van alle talen is stervende. Met een taal verdwijnt ook een hoop kennis die in de verhalen ligt besloten die in deze taal worden verteld en door generaties heen doorgegeven. Naast het uitsterven van veel dier- en plantensoorten op onze (nog) blauwe planeet nog een 'soort' dat straks voor toekomstige generaties verloren gaat. 

 

13 december 2018

Photo by Tom Rickhuss on Unsplash

12 december 2018

Mijn december column voor Federation4WoMen staat online! Ga direct naar Columns Federation4WoMen

 

17 oktober 2018

6097 - dat is ons standnummer op de Promotiedagen Groningen op 6 en 7 november a.s.! Federation4WoMen en WoordenTalent zijn te vinden op het Ostfrieslandplein.

Kom beslist langs om onze vernieuwde stand te bekijken, een kopje koffie te drinken en een goed gesprek te voeren. Misschien hebben we zelfs nog een leuke attentie voor je ...

Lees hier meer erover in mijn nieuwe column voor Oldambt Nieuws.

 

23 september 2018

De kogel is door de kerk: Federation4WoMen doet weer mee aan de Promotiedagen Groningen op 6 en 7 november a.s. in MartiniPlaza. Deze B2B beurs is uitgegroeid tot HET zakelijke evenement van Noord Nederland en elk jaar zijn er meer Nederlandse EN Duitse standhouders te vinden. Zodra ons standnummer bekend is zal ik het hier publiceren.

 

22 september 2018

Mijn nieuwe column staat online! Ga direct naar mijn column voor Federation4WoMen.

 

21 september 2018

Door mijn vakantie wat verlaat dus niet echt nieuws meer maar ik wil dit artikel over Duitse stopwoorden toch graag delen:

Duits stopwoord. Genau

 

10 augustus 2018

De Duits-Nederlandse Handelskamer heeft twee dagen geleden een nieuwsbericht online gezet waarin het heugelijke feit wordt gemeld dat de Duits-Nederlandse handel blijft groeien. Dit is niet alleen interessant voor Nederlandse producenten en dienstverleners die naar Duitsland exporteren maar ook voor de ondernemers in de 'periferie', oftewel onder andere vertalers zoals ik. Lees het volledig artikel hier.

 

21 juli 2018

Mijn nieuwe blog en column staan online! Ga direct naar mijn blog en mijn column voor Federation4WoMen.

 

6 juli 2018

E-mailmarketing? Converterende nieuwsbrieven? Daar weten we inmiddels toch alles van! Of toch niet? Het laatste blijkt helaas de realiteit te zijn, veel ondernemers en bedrijven laten kansen en omzet liggen. Lees hier de interessante blog op Frankwatching en doe er je voordeel mee: E-mailmarketing do's en don'ts voor nieuwsbrieven

 

6 juli 2018

Voor wie graag wil weten hoe verschillend Duitsers en Nederlanders netwerken staat een korte maar verheldernde video op deze pagina van AHA 24x7:  Spontanität vs. professionelle Vorbereitung

 

29 juni 2018

Een blog van Frankwatching met een aantal ongelooflijke maar toch ware feiten: Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2018

 

28 juni 2018

De Netwerkvloer in Emmen was een succes! Ik mocht vele boeiende gesprekken voeren en interessante mensen leren kennen - en afspraken maken. Hier een impressie van mijn 'stand':

 

 

15 juni 2018

Op dinsdag 26 juni a.s. vindt u mij als exposant op De Netwerkvloer in Emmen.

 

14 juni 2018

Op maandag 25 juni a.s. is er weer een netwerkbijeenkomst van Federation4WoMen. Deze keer komen we in Galerie Waarkunst in 't Waar bij elkaar om zakelijk te speeddaten.

 

18 april 2016

Dag van de Duitse Taal 2016 - Mach Mit!

A.s. donderdag, 21 april, is het zover, dan is het weer nationale Dag van de Duitse Taal! Initiatiefnemer Actiegroep Duits wil met deze dag, die voor de vijfde keer wordt georganiseerd, jongeren enthousiast maken voor de Duitse taal en het kiezen en leren ervan. Wie en wat is Actiegroep Duits en wat kun je donderdag allemaal verwachten? Lees het hier:

http://machmit.nl/web/

 

14 maart 2016

Op meer scholen in de grensstreek Duitse les

Engels is belangrijk, dat is helemaal waar, maar als je in de grensstreek woont en/of als je een baan zoekt (en die in Duitsland wel beschikbaar is), dan is de Duitse taal toch wel een voorwaarde. Lees hier verder over het initiatief 'Spreek je buurtaal':

http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/op-meer-scholen-in-grensstreek-duitse-les-1.5811766

 

25 januari 2016

Werk aan de winkel! Gezien op de site van Management Team:

BIJNA 10 MILJOEN VOOR WERK IN GRENSSTREEK

Om 800 mensen in de grensstreek met België of Duitsland aan het werk te helpen komt een kleine 10 miljoen beschikbaar. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid draagt 4,9 miljoen euro bij, vakbonden, werkgeversorganisaties en provincies de andere helft. Het plan moet ervoor zorgen dat de komende 2 jaar 600 Groningers, Drenten en Limburgers een baan in Duitsland vinden. Noord-Brabant en Zeeland willen elk 100 mensen aan de slag helpen in België. Kansen liggen in technische beroepen of in de logistiek, landbouw, horeca, zorgberoepen, auto-industrie en onderwijs.

http://www.mt.nl/478/88973/nieuws/dnb-hogere-lonen-nodig-miljardendeal-op-til-voor-in-nederland-actieve-bedrijven.html?utm_source=nieuwsbrief-mt&utm_medium=email&utm_campaign=dnb-pleit-voor-hogere-lonen-de-3-grootste-ict-risico-s-van-het-jaar-moet-je-een-werknemer-in-een-flow-afremmen-1735
 

29 september 2015

Het bewijs is geleverd: tekst is effectiever dan video-content! Lees hier de uitkomsten van een interessant onderzoek:

http://www.mt.nl/640/88439/content-marketing-engagement/tekst-is-juist-veel-effectiever-dan-videocontent.html?

 

21 mei 2015

Storytelling is hot! Vandaag ontdekt bij Hostnet.nl: Storytelling: 5 inspirerende voorbeelden. Lees hier het hele artikel:

http://weblog.hostnet.nl/2014/07/11/storytelling-5-inspirerende-voorbeelden/

Verhalen zijn van alle tijden en de meeste mensen houden wel van een goed verhaal, op welke manier en via welk medium het ook wordt verteld. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: ondernemers, met een eigen verhaal over uw bedrijf en uw producten of diensten onderscheidt u zich op een unieke en originele manier. Bel of mail mij en we vertellen samen uw eigen story.

 

13 mei 2015

Gezien op de site van Management Team: een artikel over de Amerikaanse storyteller pur sang, Robert McKee, lees hier verder:

http://www.mt.nl/332/87955/business/verhalen-vertellen-a-la-hollywood-leer-het-van-de-meester.html?utm_source=nieuwsbrief-mt&utm_medium=email&utm_campaign=slikken-of-stikken-voor-schuldeisers-spyker-hoe-leer-je-luisteren-naar-je-intuitie-1515

Lees vooral het stukje over storytelling voor bedrijven! Veel grote en kleine ondernemingen laten op dit gebied nog kansen liggen. Natuurlijk is niet iedereen een storyteller maar geen nood - ze zijn er en willen niets liever dan uw verhaal vertellen. U hoeft niet eens verder te zoeken want ook ik kan geen genoeg krijgen van verhalen schrijven.

Pak de kans voor deze op de stapel van alle andere onbenutte kansen terechtkomt en neem contact met mij op.

 

21 maart 2015

Vandaag te lezen in het NOS nieuws:

'Hoge prijs voor gebrekkig Duits'

Slechte kennis van het Duits kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks heel veel geld; lees het volledige artikel hier:

http://nos.nl/artikel/2026034-hoge-prijs-voor-gebrekkig-duits.html

Voorkom dit en neem vandaag nog contact met mij op!

 

In dit kader ook interessant:

http://nos.nl/artikel/2026033-wie-wil-er-nog-duits-geven.html

Een bijzonder kwalijke ontwikkeling, hopelijk werpt het initiatief Mach mit (van de Duitse ambassade, het Goethe-Instituut, het Duitsland-Instituut en de Duits-Nederlandse Handelskamer) daadwerkelijk vruchten af.

Ik ben trouwens ook in te huren voor het geven van Duitse bijles!

Bel of mail voor

meer informatie

T: 06 21 22 23 14
E: info@woordentalent.com