Talent voor woorden, passie voor talen

Blogs en columns

Mijn meest recente blog

 

Bron: Wikimedia Commons

December 2019 © Gaby van Halteren

Mijn nieuwjaarsduik 2020

Een druk jaar is bijna afgelopen – op naar een nog drukkere!

Mijn goede voornemens voor 2020: ervoor zorgen dat ik nog veel drukker word dan ik in 2019 was. Voor mij geen sportschool, yoga, meditatie of afvalpoging (hoewel...) maar het verlangen om door te gaan waarmee ik dit jaar ben begonnen en waarvan ik de smaak goed te pakken heb. In mijn vorige blog zei ik het al: ik heb mijn plek gevonden en met mijn 5 jaar jong bedrijf ben ik niet alleen goed op weg maar ook op weg naar mijn eigen stukje van de vertaal- en tekstschrijfmarkt.

Je bedoelt dat je je niche hebt gevonden, hoor ik je nu denken. Maar dat is het niet; ik ben juist van vele markten thuis, heel breed inzetbaar dus. Ook weleens niche-diep maar dat wel beperkt en dat is met opzet. Voor mij geen eigen smalle en diepe niche; ik geniet juist van de afwisseling die het vertalen van en het schrijven over de meest uiteenlopende dingen met zich meebrengt. Ik heb in de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd over ontzettend veel onderwerpen maar vooral dat ik eigenlijk niets weet.

Nee, ik ga nu niet filosofisch doen, hoewel dit wel bij de tijd van het jaar past, maar met elk nieuw stukje informatie dat ik leer merk ik hoe weinig ik weet over de grote wijde wereld om me heen. En dit brengt de wens met zich mee nog meer te leren – een positieve opwaartse spiraal die steeds breder wordt. Mijn 'niche' is dus een soort groot grasveld waarvan de kanten groener zijn dan het midden. Daardoor wil ik steeds naar die kanten toe en de grenzen van mijn grasveld verleggen, het veld nog groter maken.

We zullen zien hoe dit in de praktijk uitpakt, grenzen verleggen is prachtig – tot je aan je eigen grens komt.

Ik wens iedereen een mooie Kerst en een gezond, gelukkig en succesvol nieuw decennium!

Annette Meyer auf Pixabay

De blog 'Mijn nieuwjaarsduik 2020' verscheen voor het eerst op woordentalent.com.

 

Blogpost gemist? Kijk dan hier voor het blogarchief van 2019 en hier voor het blogarchief van 2018.

 

NB: Een tijdje terug heb ik besloten mijn lezer in mijn blogs, in tegenstelling tot de rest van mijn website, te tutoyeren. Dit schrijft voor mij makkelijker en het leest volgens mij ook prettiger, hoewel de meningen hierover waarschijnlijk verdeeld zullen zijn.

Mocht u het er absoluut niet eens mee zijn, laat het me dan s.v.p. via mijn contactpagina weten.

 

 

 

 

Bel of mail voor

meer informatie

T: 06 21 22 23 14
E: info@woordentalent.com